Olieverf Tips.

We zijn altijd op zoek naar sneller, schonere, koeler, slimmer, enz.
Manieren om bijna elk type taak te bereiken. Het maakt niet uit wat het onderwerp is, we moeten alles lezen wat te maken heeft met tips en trucs. Er zijn veel verschillende kunsttechnieken waarover we kunnen praten, maar we komen vaak over verschillende vragen als het gaat om olieverfschilderij. Met dat gezegd, geef ik u een collectie van onze favoriete tips voor olieverfschilderijen en trucs die u door echte kunstenaars heeft gebracht.
Dit zijn een aantal goede dingen hier. Lees verder om te zien wat artiesten te zeggen hebben,
hoe u hoofdpijn kunt vermijden wanneer u met olieverf werkt, de beste manier om een kwast te reinigen en waarom u verliefd wordt op wringers.

Gebruik een alcohol (een krachtig oplosmiddel) om een laag olieverf te verwijderen.

Onderzoek uw werk in een spiegel. Dit geeft u een ander perspectief dat u helpt om uw nauwkeurigheid te controleren.

Als uw verf op het palet droogt met een hoop rimpels, is er te veel olie (of medium) toegevoegd.

Als het in het donker gedroogd is, kan een dunne oliefolie naar het oppervlak van het schilderij stijgen, waardoor geelvorming wordt veroorzaakt.

Gebruik een grote plastic opbergbak om natte olieverfschilderijen naar en van de schilderles te vervoeren.

Een reiniger kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn bij het werken met olieverf.

Met behulp van 10% Liquin zal het sneller drogen.

Wist u dat bepaalde kleuren snel drogen? Deze omvatten verf met pigmenten die lood, kobalt en mangaan bevatten, die met andere kleuren kunnen worden gemengd om de droogtijd daarbij te versnellen. Deze kleuren zijn ideaal voor onderlagen.

U kunt uw hele palet olieverf in de vriezer zetten om de verf gebruiksklaar te houden zodat ze langere tijd gebruikt kunnen worden.

We houden van wringers! Gebruik ze om elke laatste druppel uit je verfbuis te krijgen.

Beginners tip: Leg je palet op dezelfde manier elke keer dat je schildert, zodat je precies weet waar elke kleur is. Met verloop van tijd kunt u snel en instinctief kleuren openen.

Ben je een rommelige schilder? Baby doekjes zijn perfect voor het schoonmaken van olieverf uit je handen en kunstgereedschap.

Vernis uw olieverfschilderij na 6 maanden om het te beschermen.